ARKEA PALERMOSSA

Toinenkin viikko sujui hyvin, mutta melkein jokaisena päivänä satoi vettä. Vaikka tiesi, että tulee satamaan, sadekuurot osasivat silti yllättää. Ja jos paistaa aurinko sateen jälkeen, niin siihen ei  aina ole luottamista, koska menimme minuutiksi ulos ilman sateenvarjoja ja kastuimme täysin. Huomaa kuinka erilainen ilmasto täällä on kuin Suomessa. Tulimme loppu viikosta kipeiksi, kylmän ja sateen takia. Onneksi saimme nauttia muutamasta aurinkoisesta päivästästäkin.
Kolmas viikko menikin kokonaan sairastamisessa. Yhtenä päivänä tuntui jo paremmalta, joten lähdimme töihin, mutta se taisi olla virhe, koska sairastuimme entisestään.
Nyt ollaan jo puolessa välissä. Viikot ovat kuluneet todella nopeasti ja tekemistä on riittänyt. Työmme I-sport projektin parissa jatkui. Suunnittelimme ja teimme tapahtumalle roll-upin, kutsun ja julisteen. Saimme hieman tehtyä töitä, vaikka olimmekin kipeinä. Oli hieman turhauttavaa, koska jouduimme paljon muuttamaan tekemäämme roll-uppia ja kutsua, koska koko ajan tuli uusia muutoksia, joita täytyi tehdä roll-uppiin. Täytyi tehdä monta asiaa yhtäaikaa, koska myös aikataulu oli kiireinen. On ollut mukavaa saada arvostusta työkavereilta tehdyistämme töistä.

Saimme nyt myös nähdä roll-upin tulostettuna. Pääsimme myös käymään tapahtuman konferensissa, mikä oli jännittävää, mutta myös tylsää, koska konferensssä puhujat puhuivat italiaa.

Muutakin hommaa on riittänyt, nimäittän logon suunnittelua ja tekemistä. Koska on monta projektia, niin projektit tarvitsevat logon.Satun pohdintoja: 
Jokainen päivä on ollut minulle kulttuurishokkeja. Jokaisena päivänä osaa aina yllättyä samoista asioista, kuten liikenteestä, ihmisten paljoudesta ja siitä, että kuinka kaikki ohjelma tapahtuu myöhään illasta. Italiassa ihmiset ovat ilta- ja yöihmisiä. On ollut vaikea tottua Italian yöelämään, koska täällä mennään aamulla myöhemmin töihin ja päästään  myöhemmin töistä pois. Ja silloin kun minä haluaisin laitaa nukkumaan, silloin kaikki ns. herää ja ihmiset lähtevät ulos ja syövät illallista. Minulle Italia on vastakohta Suomesta.
Kuitenkin ajan kuluessa olen alkanut tottumaan italialaiseen menoon. Enään ei haluta mennä nukkumaan kymmeneltä ja tien ylikin mennään jo pelkäämättä. Ainoat asiat joihin vielä en ole tottunut on pussaamiset poskelle, sekä italialainen kahvi.

Kymmenen minuutin kävelymatkan päästä asunnoltamme on kissakahvila ja kävimme siellä syömässä. Kahvilassa oli mukava tunnelma ja suloisia kissoja, joita kiinnosti asiakkaiden ruoat.

Oli kämppiksemme syntymäpäivä, joten juhlistimme niitä. Leivoimme juhliin juustokakkua ja korvapuusteja. Juhliin tuli vieraita, jotka olivat kotoisin Ruotsista ja Turkista. Levättyämme, uskalsimme lähteä jo ihmisten ilmoille, joten kävimme kämppistemme Irinan ja Oliverin kanssa rannalla nimeltä Mondello ja sinne meni puoli tuntia bussilla. Pääsimme näkemään myös hieman ikävämpää puolta Palermosta, koska bussimme kulki sen ohitse.


Italialaisessa ruuassa ei ole ollut paljoa moittimista. Paljon on tullut syötyä pastaa, eteenkin pestopastaa. Sitä on helppo tehdä itse ja maistuukin hyvältä. Toiseksi herkuksi on myös tullut yksi italialainen ruoka nimeltä Arancini. Se on riisipallo, joka on uppopaistettu. Sen sisällä voi olla riisin kanssa mm. lihaa tai kasviksia, on mös olemassa vaihtoehto, jossa on pelästään juustoa sisällä. Meidän suomalaisten mielestä italialaiset eivät ymmärrä hyvän kahvin päälle. Kahvilassa saattaakin saada oudon katseen jos tilaa Americano-kahvin. Italia on espresson maa. Toinen italialainen ruokakokemus oli aperitiivi eli alkoholijuoma tai alkoholittomat juomat, joita juodaan ennen aterioita ruokahalua stimuloimaan.

 Italiassa 8.päivä maaliskuuta on merkittävä, koska silloin on naistenpäivä. Italiassa naisille annetaan mimosan kukka. Italiassa äiti on tärkeä ja myös perhesiteet ovat todella tärkeitä. Perheissä ja suvuisssa äiti on arvostettu ja kunnioitettu. Koska perhesiteet ovat vahvat, pois muuttaneet lapset usein päätyvät asumaan lähelle vanhempiaan. Monen perheen pojasta saattaakiin tulla äidin poika eli "Mammone" ja mammonet voivat asua kotona äidin luona pitkän aikaa.
Kun kävimme keilaamassa, saimme myyjältä mimosan kukat naistenpäivän kunniaksi. Se oli todella mukava ja hauska yllätys.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MITÄ TAPAHTUI ENNEN MATKAA?

TYÖN TOUHUSSA